Belföld

Kövér végleg eltiltaná Gyurcsányékat a frakcióalapítástól

A házelnök szigorítana, mert szerinte vannak, akik semmilyen normát nem ismernek el.

Szigorítaná a házszabályt Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki a Magyar Hírlapnak adott interjúban beszélt arról, hogy sok házszabály szélesebb körben engedi a képviselői jogok gyakorlásának bizonyos korlátozását.

A házelnök utalt arra, hogy korábban volt házőrség. Az ellenzék botrányaival eddig nem kellett foglalkozni, de “itt vannak az új idők bajnokai akik semmilyen normát nem ismernek el” – fogalmazott Kövér László.

A házelnök szerint mandátumot nem lehet elvenni, párt elhagyását alkotmányos okból nem lehet korlátozni, de megfontolandónak tartja: törvény tiltsa, hogy valamely pártját elhagyó képviselő más párt frakciójába üljön át, vagy új frakciót alakítson. Ezt Kövér László arra az újságírói kérdésre fejtette ki: “még az is előfordulhat, hogy Gyurcsányéknak akkor sem lesz frakciójuk, ha letelik a törvényben rögzített fél év?”

Arra a kérdésre, túlzónak tartja-e azt az állítást, hogy újra a csőd szélén áll Magyarország, Kövér László a válaszában úgy fogalmazott: “amikor átvettük a kormányzást, valóban a csőd szélén állt az ország. Ez ma csak annyira igaz ránk, amennyire egész Európára. Sőt, mi a csökkenő államadósságot és a három százalék alatti államháztartási hiányt tekintve jobban állunk, mint az unió nagy része. Ugyanakkor tény, hogy egyes nemzetközi pénzügyi körök abban érdekeltek, hogy megbukjon a magyar gazdaságpolitika”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik