Belföld

Csurka szerint a bírálat, reklám

Szerinte a feszültségek oka, hogy egyes körök nem tudják elviselni a nyitást a hazai színházi életben.

Csurka István író, politikus az Új Színház körüli vitákról a közrádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta: azokat belekalkulálta majdani sikereikbe, szerinte ennél jobb közönségtoborzó nincs. „Akit évtizedekig elhallgattak, mint engem, az repes ilyenkor” – tette hozzá a drámaíró, MIÉP-elnök. Csurka úgy látja, az Új Színház vezetőváltásával a bírálóknak az a gondja, hogy a kinevezett igazgató, illetve munkatársai magyar színházat szeretnének csinálni.

„A magyar a baj, és ezért csapja ki a biztosítékot az ő szemükben. Nem tudják elviselni, hogy egy esetben nyitás történjék” – mondta Csurka, emlékeztetve rá, hogy korábban azért bírálták, mert MIÉP-elnök, most pedig épp azok nehezményezik szerepét az Új Színházban, akik húsz éve azt ajánlották: térjen vissza a politikából a színházi életbe.

Pozsgai Zsolt leendő főrendező a műsorban a kialakult feszültségeket azzal magyarázta, hogy jelentős pénztől esnek el  egyesek. Bizonyos körök arra a két szóra, hogy állami támogatás, valósággal gyönyört éreznek, mert abból nem kell visszaadni semmit. „Na most ettől teljesen megbolondulnak” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik