Belföld

Kövér továbbpasszolta Gyurcsányék ügyét

Egyelőre nem alakulhat meg Gyurcsány új pártjának parlamenti frakciója. Kövér Lászó nem döntött, hanem kérdez.

Kapcsolódó cikkek

A házelnök felkérésére az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága foglal állást az MSZP-ből távozott tíz képviselő frakcióalakítási kezdeményezéséről.

Kövér László a házbizottság csütörtöki ülésén jelezte, “határozott véleménye van” Molnár Csaba és kilenc képviselőtársa frakcióalakítási kezdeményezéséről. De alkalmazkodik az eddigi parlamenti gyakorlathoz, és annak érdekében, hogy ez ne az ő személyes döntése legyen, az ügyet kiadta megvizsgálásra az alkotmányügyi bizottságnak. A testület várhatóan hétfőn ülésezik és dönt a kérdésben.

Lapértesülések szerint egyébként Kövér Lászlónak az a mondata, hogy határozott véleménye van a frakcióalapítási kérelemről valójában azt jelenti, hogy csak megerősítést kér a Házbizottságtól a döntéséhez, mely szerint fél évig nem engedélyezi Gyurcsány új pártjának az új parlamenti képviselő csoport megalakítását.

A nol.hu információi szerint már az is eldőlt, hogy az MSZP frakció mögött kap helyet a fél évig biztosan független 10 képviselő. Gyurcsányék összesen 10 bizottsági helyet kapnak, amelyről azonban az MSZP-vel kell megegyezniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik