Belföld

Kocsis Máté börtönbe küldené a Fidesz-frakciót?

Nem sokkal azután, hogy Kocsis Máté a hajléktalanok megalázásának büntetését javasolta, a Fidesz-frakció a hajléktalanmaffiáról adott ki sajtóközleményt.

Pénteken délben a kormány hajléktalanügyi referense még arról beszélt, hogy a hajléktalanok emberi méltóságának megalázóit börtönnel kellene büntetni. Néhány órával később a Fidesz-frakció sajtóközleményében hajléktalanmaffiát és nyomoripart emlegetett. Kérdés: ha törvény lesz Kocsis Máté javaslatából, akkor a Fidesz-frakciót börtönbe zárják egy ilyen közleményért?

A Fidesz pénteki sajtóközleményében arra szólította fel az LMP-t és Szabó Tímeát, a párt politikusát, hogy ne támogassa a hajléktalanmaffiát és a nyomoripart. Szabó Tímea ugyanis arról nyilatkozott, hogy a fideszes Kocsis Máté saját magát juttatja börtönbe azzal a kezdeményezésével, amelyik szabadságvesztéssel büntetné a kiszolgáltatottak megalázását, és a hajléktalanok problémáját rendészeti oldalról közelítik meg.

A Fidesz-frakció erre így reagált,: az LMP és “a burokban élő Szabó Tímea mással sem töltötte az elmúlt heteket, mint hogy harcosan kiállt a hajléktalanmaffia és a közterületi bűnözés mellett, továbbá védelmébe vette a nyomoripart”. Hozzátették, az elmúlt hetekben a lakáspolitikát bíráló kijelentéseken túl érdemi javaslatokat nem tett az LMP, amit javasoltak, azok viszont “a káosz és az anarchia fenntartását célozzák”.

A Fidesz arra kéri az LMP-t és Szabó Tímeát, hogy ha nincs érdemi mondanivalójuk, akkor inkább ne erőltessék a megszólalást, mert mérhetetlen társadalmi károkat okoznak, ami rajtuk kívül senki érdekét sem szolgálja – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik