Belföld

A cél: Hoffmann eltávolítása

A diákok annak ellenére megtartják a demonstrációt, hogy szerdán Navracsics Tiborral végre előremutató tárgyalást folytattak. A szakminisztérium elé meghirdetett tüntetés fő célja: Hoffmann távozásának kikényszerítése. Hoffmann s tiltakozások ellenére sikernek értékeli a köznevelési törvényt.

Az oktatási államtitkár távozását is sürgetik az egyetemisták esti tüntetésével – ezzel magyarázta a HÖOK alelnöke a Klubrádióban, hogy megtartják a szakminisztérium elé meghirdetett demonstrációjukat. Előzőleg a hallgatói érdekképviselet elégedetten nyilatkozott a Navracsics Tiborral tartott egyeztetés után, azt hangoztatva, hogy másfél óra alatt többre jutottak, mint az előző másfél évben. Körösparti Péter, a HÖOK alelnöke szerint a miniszterelnök helyettesével zajló tárgyaláson kiderült, hogy van mód a megegyezésre is, de az oktatásért felelős kormánytagnak le kellene vonnia a szükséges következtetéseket.

Körösparti előtt Hoffmann Rózsát kérdezte a Klubrádió, elsősorban a – szakszervezetek, civil szakmai szervezetek, oktatáskutatók, szülők által hevesen bírált – köznevelési törvényről. Az oktatási államtitkár elmondta, bár számít módosító indítványokra az oktatási törvény vitájában, de alapvető változás nem várható.

Hoffmann Rózsa úgy reagált a szakszervezeti kritikákra, hogy számos alkalommal egyeztetett velük a köznevelési koncepcióról (a szakszervezetek e találkozásokról azt mondják, nem volt valós egyeztetés), és úgy véli, a szakszervezeteknek örülniük kellene, hogy végre van egy kormány, mely jelentősen javítani kíván a pedagógusok életkörülményein.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik