Belföld

Kipöcköli az ATV Gyurcsány híveit

Kirúgták Désit, Gréczytől elvették a Demokraták című műsort. A csatorna egyelőre hallgat.


Fotó: MTI / Beliczay László

Az ATV megvált Dési Jánostól, az Újságíróklub című műsor házigazdájától, méghozzá azért, mert moderátor volt a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció szombati rendezvényén.

Dési a Hir24-nek elmondta: szerződésében pusztán annyi szerepelt, hogy más tévés szereplések előtt egyeztetnie kell munkaadójával, így a szombati fellépés előtt ezt nem tette meg. Ahogy fogalmazott: taktikai hibát követett el egy olyan világban, ahol mindenki taktikázik, de meggyőződése, hogy valamennyi baloldali formációnak meg kell találnia a közös hangot a folytatásban, ha eredményt akarnak elérni, és ő ebben próbált szerény eszközeivel közvetíteni.

Az újságíró megjegyezte: ha csak egy vagy két hónapra függesztették volna fel képernyős szerepléseit, azzal is megbüntették volna, de így, hogy kirúgták, nem tud nem arra gondolni, hogy mindez politikai megrendelésre történt.

Ugyanakkor nemcsak róla döntöttek hétfőn a csatornánál. Gréczy Zsolt, Gyurcsány Ferenc tanácsadója nem vezetheti tovább a Demokraták című, épp a közelmúltban startolt vasárnapi műsort, a Fórum című betelefonálós műsorban azonban maradhat. A csatornától még nem szólaltak meg az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik