Belföld

Hoffmann: Minden tanár többet fog keresni

Az oktatási államtitkár szerinta jövő évi költségvetés nem ütemezett elő kivonást a közoktatásból.

A magyar társadalomban szokásos heti 40 órán belül marad a pedagógusok munkaideje, és minden tanár érezhetően többet fog keresni – jelentette ki az oktatási államtitkár a kormányszóvivői tájékoztatón, ahol beszámolt a kormány által kedden elfogadott új köznevelési törvény tervezetéről.

Hoffmann Rózsa azt mondta, az új jogszabály a nevelést állítja a pedagógiai tevékenység középpontjába, vagyis a teljes személyiség formálását. A részletekről kifejtette: 2003-ban kivették a nemzeti alaptantervből a kötelezően tanítandó ismereteket, ezt azonban most visszaállítják. Az óvoda főszabály szerint – 2014-től – 3 éves kortól lesz “általános”. Az új pedagógus-bértábla számítási alapja a minimálbér lesz, és ahhoz viszonyítva 180-200 százalékon állapítja meg az induló bért – ismertette.

A szakszervezetek jelentős elbocsátásokról, iskolabezárásokról szóló aggályaira az államtitkár úgy reagált: hamis állítással nem tud vitába szállni. Közölte továbbá, hogy a jövő évi költségvetés nem ütemezett elő kivonást a közoktatásból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik