Belföld

Bokros is elhajtotta Gyurcsányékat

A négy MSZP-s EP-képviselő hűségesküt tett pártjának, majd Bokros Lajos is azt üzente, hogy nem lép be Gyurcsány pártjába.

Az MSZP listájáról mandátumhoz jutó összes Európai Parlamenti képviselő kinyilatkoztatta, hogy nem hajlandó átlépni Gyurcsány Ferenc új pártjába, a további munkájukat mindenképpen az MSZP-ben folytatják. Akkor még lehetségesnek tűnt, hogy mégsem marad uniós képviselő nélkül a DK, hiszen a szombati párttá alakulás óta “udvarolnak”, többi között Bokros Lajosnak is. Molnár Csaba az új párt – egyelőre hivatalosan el nem ismert – frakciójának vezetője egyenesen példaként hozta föl Bokros Lajost, jelezve ezzel, hogy tárt karokkal várják az MDF egykori miniszterelnök-jelöltjét, aki ma független Európai Parlamenti képviselő.

A Hír24 megkeresésére Bokros Lajos kedden délelőtt még nem reagált, de kora este poltikai tanácsadója útján közölte, hogy ő sem kér Gyurcsány pártjából. A közlemény szerint “Bokros Lajos következetesen konzervatív-szabadelvű értékrendet és politikát képvisel, szigorúan azt a programot hajtja végre, aminek alapján megválasztották EP-képviselőnek.Gyurcsány Ferenc újonnan alakult pártjába sem most, sem a jövőben nem kíván belépni” – zárul Bokros Lajos tanácsadójának közleménye.

Ezzel szinte biztosra vehető, hogy egyelőre képviselő nélkül marad Gyurcsány Ferenc új pártja az Európai Parlamentben. Az persze nem elhanyagolható tény, hogy Bokros Lajos csak annyit üzent, nem kíván belépni Gyurcsány pártjába. 2009-ben viszont úgy lett az MDF Európai Parlamenti képviselője, hogy nem lépett be Dávid Ibolya pártjába sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik