Belföld

Kövért most nem érdekli Gyurcsány

Nemzeti ünnep van a brazíliai magyaroknál is, ezért a házelnök most nem akar foglalkozni a volt miniszterelnökkel és a Demokratikus Koalícióval.

Hazaérkezésem után tájékozódom e kérdésben – válaszolta a Brazíliában tartózkodó Kövér László vasárnap az MTI különtudósítójának kérdésére, hogy mi a véleménye a szocialista párt szakításáról és az új frakció megalakulásáról.

A házelnök – aki tíznapos hivatalos látogatásra utazott Uruguayba és Brazíliába – azt mondta: Magyarországon és a brazíliai magyarok körében egyaránt nemzeti ünnepet ünneplünk, így nem kívánok foglalkozni Gyurcsány Ferencékkel. Kövér László hivatalos látogatása október 29-én zárul.

Molnár Csaba vasárnap közölte: levélben tájékoztatta a házelnököt arról, hogy vezetésével szombaton megalakult a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti frakciója. A politikus szerint képviselőcsoportjuk a házszabálynak megfelelően jött létre, és mivel nem kiléptek vagy kizárták őket az MSZP-frakcióból, hanem új képviselőcsoportot alakítottak, nem kell fél évre a függetlenek közé ülniük. Ezért arra számítanak, hogy a hétfői ülésnapon – napirend előtt – már fel is szólalhatnak a Házban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik