Belföld

Gáspár: Eperjes áll a Dörner-ügy mögött

Fájdalom, hogy Eperjes Károly, aki győri levitézlését nem tudta elviselni, úgy érezte, hogy kapóra jöhet egy ilyen pályázati helyzet és Dörner György igazgatói ambícióit újratáplálva revansot vehet – véli Gáspár Sándor.

Dörner György és Eperjes Károly pályatársával, az előbbi volt egyetemi társával a szinhaz.hu készített interjút az Új Színház-ügyről. Gáspár – aki mindkét színésszel ma is együtt játszik több darabban – kijelentette, nem tudott arról, hogy Dörner György meg akarja pályázni az Új Színház igazgatói pozícióját.

„Az, hogy az Új Színházra beadott pályázatot Dörner György, csak úgy történhetett meg, hogy előtte Eperjes Károllyal egyeztetett. Nem kell különösebb IQ ahhoz, hogy ezt az ember átlássa. Fájdalom, hogy Eperjes Károly, aki győri levitézlését nem tudta elviselni, úgy érezte, hogy kapóra jöhet egy ilyen pályázati helyzet és Dörner György igazgatói ambícióit újratáplálva revansot vehet. Ez azért is szomorú, mert azt gondolták, hogy ki lehet engem kerülni, hiszen jól feltételezték rólam, hogy ilyen gagyiban, mint a pályázatban leírtak, nem veszek részt” – mondta Gáspár.

 

Az Új Színház színésze gagyinak tartja a Dörner-pályázatot, és szakmailag teljességgel hiteltelennek. Gáspár Sándor úgy véli, a történtek miatt Eperjes Károlynak bocsánatot kellene kérnie „kisszerű, pitiáner, egyéni akciójáért, amiből ez az őrületes kavarodás származik, ami beláthatatlan következményekkel járhat.”

Gáspár Dörnerrel kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy „a barátom volt, és reményeim szerint leendő barátom. Néhány szakmai és egyéb társadalmi akciójával soha nem azonosultam, de alapvetően szimpatikus embernek tartottam. Számomra csalódás, hogy fedezet nélkül képes egy ilyen felelősségteljes intézményre pályázni”. Azt gondolja, hogy neki is bocsánatot kell kérnie azoktól a művészektől, akiknek a nevével visszaélt, akik később elhatárolódtak tőle, elutasították a gondolatait és azt, amit kínált a pályázatában. Azt is fontosnak tartja Gáspár, hogy kérjen bocsánatot Dörner Tarlós Istvántól, amiért becsapta, és „vigye magával a kinevezési mandátumát, majd adja vissza. Nem tudom elképzelni, hogy különben újra hiteles emberré váljon”.

Gáspár Sándor Új Színház-szerződése július 30-ig szól. Utána nem szándékozik Dörner György színházában játszani, mert gyengének, komolytalannak és felkészületlennek találja az ő színházról alkotott elképzeléseit. Szomorú, hogy a hatalom érdekében ő most mindenre képes – tette hozzá a szinhaz.hu kérdésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik