Belföld

Zsáknyi apróval fizetnek a tűzoltók

Ötforintosokkal fizetik ki a tűzoltók az áprilisi rendvédelmi demonstráción kinyitott tűzcsapokból kifolyt víz árát.

Fotó: Kummer János

Az összeget pénteken viszi el a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének vezetője a a Fővárosi Vízművek Dózsa György úti székházához. Árok Kornél összesen 30 ezer forintot fog átadni, méghozzá ötforintosokban. Az aprót egyébként a tüntetéseken gyűjtötte a szakszervezet.

 

 

A HTFSZ – bár fizet – bizonytalan vádaskodásról beszél. Mint mondják, amennyiben a tűzcsapok működtetésekor bármiféle anyagi kár érte a Fővárosi Vízműveket, azt készséggel megtérítik. Ugyanakkor emlékeztetnek: az érintett demonstráció utáni napokban felkeresték az illetékest, hogy tisztázzák az elfolyt vízmennyiség összegét, de azt a választ kapták, hogy nem történt kár, tehát nincs is mit kifizetni. Később azonban több lap is arról írt, hogy az elfolyt víz 6500 forintba került, a szakértő díja pedig – aki mindezt megállapította – további 21 000 forint volt.

A szakszervezet szerint érdekes csavar a dologban, mert bár nem láthattak mindent, de a vízműves szakemberekre egyáltalán nem emlékeznek, a kinyitott tűzcsapokat pedig rendőrök zárták el. Ennek ellenére a 27 500 forintnyi „tartozását” kerek 30 ezerre egészítik ki – mint fogalmaznak – azért, hogy a pénz elég legyen az esetlegesen felmerülő egyéb költségekre, mint például a pénz bankba való szállítására, vagy éppen a rolnizásra.

 


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik