Belföld

Gyurcsány csak barátkozik Bajnaival

Cáfolta a volt miniszterenök, hogy egy új szövetség létrehozásán munkálkodna Bajnai Gordonnal.

“Bajnai Gordon 25 éve a barátom, nem titkos szövetségesem” – így reagált Gyurcsány Ferenc az által vezetett Táncsics Alapítvány csütörtöki rendezvénye előtt arra, hogy a Heti Válasz szerint olyan politikai szervezet kialakításán dolgozik, amely az olaszországi Olajfa szövetség mintájára működne, és amelyet Bajnai Gordon vezetne.

A volt miniszterelnök azt mondta: e tárgyban folyó titkos tárgyalásokról nem tud, ugyanakkor szerinte kétségtelen, hogy az Orbán-kormányt a demokraták minél szélesebb együttműködésének, koalíciójának kell majd leváltania.

Arra a kérdésre, hogy ki vezetheti ezt a koalíciót, Gyurcsány Ferenc úgy válaszolt: először arról kell megállapodni, milyen program szükséges a kormányváltáshoz, és csak ezután van értelme arról beszélni, hogy “ki legyen a főnök”.

A Heti Válasz e heti számában arról írt, hogy Gyurcsány Ferenc egy utódja, Bajnai Gordon által vezetett Orbán-ellenes olajfa-koalíció létrehozásán dolgozik, amelyben “a meggyengített MSZP, a Schiffer András alól kihúzott LMP”, az Árok Kornél és Kónya Péter vezette szolidaritási mozgalom, illetve az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű Facebook-csoport és Gyurcsány leendő új pártja is helyet kapna.

Az MTI-nek nyilatkozva Oszkó Péter, a Bajnai-kormány korábbi pénzügyminisztere csütörtökön azt mondta: Bajnai Gordon kettőjük telefonbeszélgetésékor marhaságnak nevezte a Heti Válaszban leírtakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik