Belföld

Stohl bevonult

A színész a Nagy Ignác utcai gyûjtõben kezdett.

Stohl András egy hatalmas zsákot cipelve lépett a Fõvárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai gyûjtõjébe – adta hírül a Hír24. A színészt ügyvédje, Ruttner György kísérte, családtagjai nem voltak jelen.

Stohl Andrást szeptember elején jogerõsen tíz hónap börtönre ítélték, de a bírói döntés értelmében akár már öt hónap múlva szabadon bocsátható. A színész-mûsorvezetõt a bíróság a szabadságvesztés mellett öt évre eltiltotta a jármûvezetéstõl, és kötelezte, hogy a csaknem 600 ezer forintnyi bûnügyi költséget fizesse meg. Stohlt a közügyektõl nem tiltották el.
Fotó: Beliczay László / MTI

Fotó: Beliczay László / MTI

Stohl András tavaly május 8-án hajnalban, a Budapestrõl Fót felé vezetõ úton áttért autójával a szemközti sávba és összeütközött két, szabályosan közlekedõ autóval. A balesetben ketten sérültek meg, egy idõs férfi súlyosan. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, a rendõrök otthonról állították elõ. Kiderült, hogy a színész ivott és kokaint fogyasztott, mielõtt a volán mögé ült.

Az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett jármûvezetéssel vádolta meg Stohlt. A kábítószer-fogyasztás azért nem szerepelt a vádak között, mert a színész vállalta az úgynevezett elterelést, vagyis a kezeléseket.

Az MTI információi szerint a színészt késõbb átszállítják arra a helyre, ahol büntetését tölti majd; sajtóhírek szerint ez a tököli börtön lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik