Belföld

Mr. Domestos lett Zuschlagból

A bebörtönzött egykori szocialista politikus állítólag már igen ügyesen kezeli a porszívót, a seprűt és a porrongyot is.

Irodákat takarít a hat évre elítélt Zuschlag János a kecskeméti börtönben – írja a Bors. A lap informátorai szerint már ügyesen kezeli a porszívót, a seprűt és a porrongyot is. Nem véletlenül becézik emiatt Mr. Domestosnak a börtönben. Az egykori szocialista politikus egyébként azt mondja, megbékélt a sorsával, viszont haragszik az adóhatóságra.

Zuschlag Jánost folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt tavaly első fokon nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. Ez év elején a büntetést hat évre mérsékelték.

Az indoklás szerint az egykori szocialista politikus és társai részben fiktív civil szervezeteket felhasználva szabálytalanul költöttek el több mint 72 millió forint közpénzt. Az összeg egy részéből baloldali politikai ifjúsági szervezetek rendezvényeit, táborait finanszírozták, illetve a pénzt a kiskunhalasi MSZP-alapszervezet működtetésére fordították. A 2007-ben rácsok mögé került Zuschlag János várhatóan 2013 szeptemberében szabadul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik