Belföld

Gyurcsány Ferenc gyanúsított lett

Hivatali visszaéléssel meggyanúsította a volt miniszterelnököt a sukorói kaszinóberuházás miatt a Központi Nyomozó Főügyészség.

Hivatali visszaéléssel meggyanúsította Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfőt a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben zajló büntetőügyben hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte az MTI-vel a főügyészség vezetője hétfő kora délután.

A Keresztes Imre főügyész által jegyzett közlemény szerint “Gyurcsány Ferenc a gyanúsításközléssel szemben panaszt jelentett be, majd rövid, személyeskedéstől sem mentes nyilatkozatot tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését”.

A volt kormányfő kijelentette, kérdésekre nem hajlandó válaszolni, megtagadva így a további vallomástételt. A gyanúsított észrevételt, indítványt nem tett – tájékoztatott a főügyész.

Gyurcsány kevéssel délután egy óra előtt érkezett meg az ügyészségre, ahol hivatali visszaélés miatt hallgatták ki a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben.

A volt szocialista miniszterelnök kihallgatásának idejére az általa vezetett, az MSZP-ben működő Demokratikus Koalíció Platform tüntetést szervezett. A tömeg, amely az ügyészségnek otthont adó Zichy Jenő utca nagy részét megtölti, már nagyjából dél óta gyülekezik, soraiban a szocialista frakció tagjaival.

A többségében idős demonstrálók szinte folyamatosan skandálnak, Orbán Viktor miniszterelnök távozását követelik és szolidaritásukról biztosítják Gyurcsány Ferencet, aki mielőtt – óriási sajtóérdeklődés közepette – belépett az ügyészség épületének ajtaján, édesanyát és nővérét köszöntötte.

A tüntetés szervezői bejelentették: megvárják, amíg Gyurcsány Ferenc elhagyhatja az ügyészséget, és úgy készülnek, hogy a volt kormányfő ezt követően beszédet mond.

A szocialista politikust azzal gyanúsítja a nyomozóhatóság, hogy hivatali visszaélést követett el a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben, amikor az értékesítés egyetlen lehetséges módjaként a telekcserét határozta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik