Belföld

Navracsics: csakis a magyar jogrend szerint

A Fidesz igazságügyi minisztere magabiztos, és részletesen reagált az MSZP felvetéseire az országvédelmi kérdésekben.

Az országvédelmi akcióterv intézkedései megfelelnek a magyar jogrendnek – véli Navracsics Tibor; a közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki az MSZP vezetőjének aggályaira reagált az Országgyűlés honlapján.

A Fideszes honatya szerint ezzel az eredménnyel járnak majd az uniós egyeztetések is.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, frakcióvezetője egyebek mellett azt kérdezte Navracsics Tibortól: hazai és nemzetközi jogi szempontból is megállja-e a helyét az “országvédelmi terv”.

A  kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a készülő jogszabálytervezetek kellően megalapozottak legyenek és érvényesüljenek a jogalkotásról szóló törvény jogszabály-előkészítésre vonatkozó rendelkezései. A szakmai, az alkotmányossági, a nemzetközi és az uniós jogi kritériumoknak történő megfelelést a kormány ügyrendje szerinti egyeztetési folyamat biztosítja – emelte ki Navracsics Tibor.

“A kormánynak az országvédelmi akciótervvel összefüggésben tervezett intézkedésekre vonatkozó vitája során tájékoztatást adtam az intézkedésekkel kapcsolatos alkotmányossági, uniós és nemzetközi jogi tárgyú véleményemről. Álláspontom szerint az intézkedéseknek a sajtóban megjelent kritikája nem helytálló” – fogalmazott a miniszter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik