Belföld

Tolvajok miatt szakadhatott le a födém a Kén utcában

A rendőrség előállított két férfit, akik a gyanú szerint ellopták a ház két tartóoszlopát.

A rendőrség két huszonéves férfi előállított, mert megalapozottan gyanúsíthatók a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopának ellopásával, amely nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához – tájékoztatta a BRFK szóvivője csütörtök délután az MTI-t.

Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház első emeleti lakásában. A balesetben kilenc ember könnyebben megsérült. Az öt gyereket – köztük egy csecsemőt – a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre.

Az épületből több mint száz embert mentettek ki. Ideiglenes befogadó állomásként a Timót utcában egy középiskolát jelöltek ki, ahol 70 embert helyeznek el. A többi lakó rokonokhoz, ismerősökhöz ment.

A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé, ám a lakók valószínűleg a többi lakásba sem fognak majd visszaköltözni – mondta el a sérült gyermekeket meglátogató Bácskai János ferencvárosi polgármester az MTI-nek.

Valószínűleg egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását. A IX. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást indított az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik