Belföld

Most Budai Gyulát is feljelentették

Korábbi támadásai és kijelentései miatt Havas Szófia jelentette fel az elszámoltatási kormánybiztost.

Havas Szófia szerint elgondolkodtató, hogy éppen azon a napon tett ellene feljelentést Budai Gyula, amikor ő is feljelentéssel élt akormánybiztos ellen a bíróságon korábbi támadásai és kijelentései miatt.

Az MSZP egészségpolitikusa az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy korántsem meglepő, hogy a Fidesz-KDNP kormány biztosa azonnal megjelenik a bíróságon, ha valaki bemutatja a rá vonatkozó tényeket: a szolgálati autó általa is elismert tényét, illetve a teljesen átlátható kormánybiztosi fizetést.

“Úgy látszik, kormánybiztos úr, aki ominózus közleményében jogi diplomájára is felhívja a figyelmet az Alkotmánybíróság közéleti szereplőkre vonatkozó, a véleménynyilvánítás szabadságának és szélesebb körének elismerésére vonatkozó döntéseit már nem tartja olyan lényegesnek, vagy nem ismeri. Még szerencse, hogy a humorérzék hiányát a Btk. ma még nem szankcionálja” – fogalmaz a szocialista politikus.

“Érdekes, hogy kormánybiztos úr becsületét közpénzből kapott fizetésének objektív bemutatása sérti, és nem az a tény, hogy az általa is megszavazott egykulcsos adónak és a jövőre tervezett adórendszer-módosításnak köszönhetően az ő nettó bére százezres nagyságrendű összeggel nőtt és fog nőni havi szinten” – írta Havas Szofia.

Budai Gyula csütörtökön közölte, hogy nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás gyanúja miatt feljelentette Havas Szófiát a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik