Belföld

Befalazta a Greenpeace az Atomenergia Hivatal főbejáratát

A Paksi Atomerőműről szóló stresszteszt előzetes jelentése ellen tiltakoztak.

Mintegy másfél méteres, Ytong-téglából álló falat emeltek az Országos Atomenergia  Hivatal  főbejárata elé a Greenpeace aktivistái, hogy így tiltakozzanak a Paksi Atomerőmű állapota miatt – írja az [origo]. Az aktivitsák így tiltakoztak az erőműről szóló stresszteszt előzetes, szerintük túl optimista jelentése ellen.

Sztamenits Adrienn, a III. kerületi önkormányzat sajtóreferense az MTI-nek elmondta, hogy közterületen engedély nélküli építkezés miatt feljelentést tesznek az aktivisták ellen. Egyúttal elrendelték az egyébként életveszélyes fal azonnali bontását, ezt még a nap folyamán elvégzik.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője elmondta: a falbontás megkezdése után a demonstrálók zavarták a munkálatot, illetve saját testi épségüket is veszélyeztették. Ezért az önkormányzat kérésére a rendőrség beavatkozott. Többszöri felszólítás után a passzív ellenállást tanúsító demonstrálókat jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt előállították. Öt ember kihallgatása folyik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik