Belföld

Súlyos sérültek a vihar nyomában

Pécsett összedőlt egy cirkuszi sátor, Balatonföldváron turistákra zuhant egy fa, Versengen pedig egy betonöltöző temetett maga alá két embert.

A délnyugati határszélen már délután elérte a csapadékmező hazánkat – írja az Időkép. Pécsre hatalmas szél- és porvihar csapott le, ami – a PécsMa.hu információi szerint – egy cirkuszi sátrat és egy lakókocsit is összedöntött. Személyi sérülés nem történt, a kár azonban milliós is lehet. “Ez nem is egyszerű vihar, hanem tornádó volt. Megemelte a sátrat és a pótkocsit, megtekerte, majd a földhöz vágta” – mondta Ádám Mátyás, az Adam,s cirkusz igazgatója az MTI tudósítójának a helyszínen, miközben a zuhogó esőben szemlélte a romokat. Hozzátette: a felesége és a násza az utolsó pillanatban jött ki az építményből.

Így dőlt össze a cirkuszi sátor. A Pécs Tv tudósítása:

A Balatonnál is hatalmas volt a szél. Zánkán 81 km/óra, Siófokon 60 km/óra körüliek voltak a legerősebb lökések. Több fát kicsavart a térségre lecsapó vihar. Balatonföldváron két sétáló német állampolgárra zuhant egy kidőlő fa, egyikük súlyosan megsérült.

A Pest megyei Versegen pedig a sportpálya mellett egy 8*15 méteres betonöltöző dőlt össze. A hirado.hu információi szerint két embert már kimentettek a romok alól. Mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek.

Gödön, Vácon, Biatorbágyon és Mogyoródon fakidőlésekhez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Két esetben az útról kellett eltávolítani az akadályt képező fát, de villanyvezetékre és kerítésre is zuhant fa a nagy szél miatt.

Az ország különböző területei között csaknem 20 fokos hőmérsékletkülönbséget mértek. Az Időkép adatai szerint 726 méter magas Kendig-csúcson délután mindössze 8,8 fokot mutatott a hőmérő, míg a Duna vonalától keletre 30 fok felettiek voltak az értékek.

Kora este a fővárosban is eleredt az eső. A hőmérséklet a hirtelen lecsapó vihar miatt nagyjából 10 fokot esett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik