Belföld

Az ellenzék nekiugrott a Fidesznek

A Jobbik szerint a kormánypártnak nincs gazdaságpolitikája, az LMP szerint viszont van felelőssége, az MSZP pedig Orbánékat okoja a gazdasági problémákért.

Vona Gábor szerint az ország gazdaságpolitikájának semmiféle alapja nincs, így a Fidesz egy olyanra épít, amely nem is létezik – tájékoztatott a Policity. A gazdaságpolitikát tehát nemhogy javítani, de teljes mértékben megváltoztatni szükséges – tette hozzá a Jobbik elnöke. Elmondta, megszorítócsomag érkezik az ország átszervezésének öltöztetve, és ez hatalmas társadalmi feszültségeket fog eredményezni. Az adócsökkentés csak azokon segít, akiknek eddig is megvoltak a tartalékai, ez azonban a magyar gazdaság fellendítéséhez nem fog hozzájárulni. Az egykulcsos adórendszer egy megbukott adórendszer.

Az LMP frakcióvezetője válaszában elmondta, hogy az országnak már volt olyan kormánya, amely 2-3 hetente ,,különböző programokkal boldogította az országot”. Schiffer András úgy gondolja, hogy Magyarország semmit nem tett a pénzügyi rendszer újraszabályozása érdekében, amikor az EU soros elnökségi posztját betöltötte. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt hetekben sokan mondták már Orbán Viktornak, hogy ez a gazdaságpolitika ,,befuccsolt”, és ő mégsem ismeri el, hogy hibázott. Az LMP frakcióvezetője megjegyezte, hogy a megoldás az lenne, ha levonnák a következtetést az elmúlt egy év ,,ámokfutásából”, hogy ez a gazdaságpolitika nem folytatható.

Az MSZP vezérszónoka, Mesterházy Attila szerint Orbán egyre inkább zsákutcába menekül, és az országot is beleviszi ebbe. Az elképzelésekből semmi sem valósult meg, miközben a miniszterelnök küzd az államadósság ellen. A fókuszba a gazdaság élénkítését, a foglalkoztatás növelését kellene helyezni, és visszatérni a többkulcsocs adórendszerre. A szocialista politikus szerint ma a téves gazdaságpolitikai döntések miatt leállt a gazdaság, befagyott a gazdasági növekedés, és a téves gazdasági intézkedések egy téves társadalompolitikához is vezetnek.

A Policity élő tudósítását a Parlamentből itt követheti…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik