Belföld

“Agresszívebb” kommunikációt ígér az MSZP

Az MSZP önálló, parlamenten kívüli kezdeményezésekkel is készül a jövőben.

Az eddiginél “agresszívebb”, erőteljesebb kommunikációt tervez őszre a szocialista párt – közölte Mesterházy Attila elnök-frakcióvezető csütörtökön az MSZP kétnapos gárdonyi frakcióülése után Budapesten, sajtótájékoztatón.

Mesterházy Attila elmondta, hogy az MSZP négy témát kezel kiemelten a következő hónapokban: a “társadalmi feszültségek” – a foglalkoztatás, az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjrendszer – ügyét, a munkahelyteremtés és a válságkezelés kérdését, a közbiztonsággal, közrenddel kapcsolatos problémákat, illetve a jogállamiságot.

E területeken a szocialista párt önálló, parlamenten kívüli kezdeményezésekkel is készül – jegyezte meg, hozzátéve, folytatják a tavasszal megkezdett részországgyűlési sorozatukat, ahol továbbra is egy-egy témát jár majd körbe a frakció.

Döntött a szocialista képviselőcsoport arról is, hogy raportőri rendszert hoznak létre a sarkalatos törvényekkel kapcsolatos MSZP-álláspont kialakítására és kommunikálására, emellett minden jogszabálytervezetnek meglesz a felelőse a frakcióban.

Mesterházy Attila a választójogi reformmal kapcsolatban azt mondta: a frakcióülésen felvetődött, hogy a Fidesz 2012 tavaszán előrehozott választásba “menekül”, ezért az MSZP a következő időszakra vonatkozó stratégiája kialakításakor ezt a lehetőséget is szem előtt tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik