Belföld

Orbán Viktort és Kövér Lászlót is megfigyelték

A Heti Válasz úgy tudja, az elhárítás egyik volt felső vezetője "Ovi" és "Bajusz" nevű mappákba mentette a vélhetően róluk gyűjtött adatokat.

A Gyurcsány-kormány titkosszolgálati elitjét érintő, a katonai ügyészség által nyomozott büntetőügyek egyikének sértettje Orbán Viktor miniszterelnök és szűk családja, valamint Kövér László házelnök lehet – derül ki a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent összeállításból, amelyet a Magyar Nemzet is ismertet.

A Heti Válasz honlapján – és csütörtökön megjelenő számában – arról ír, hogy az eljárás az elhárítást jelenleg is irányító Balajti László feljelentése nyomán indult ismeretlen tettes ellen. A szervezet számítógépein több olyan telefonbeszélgetés-, híváslista-, és cellainformáció-elemzés maradt vissza, amely parlamenti politikusokat érint.

A Heti Válasz úgy tudja, az elhárítás egyik volt felső vezetője “Ovi” és “Bajusz” nevű mappákba mentette a vélhetően a kormányfőről és a házelnökről gyűjtött adatokat.

A Magyar Nemzet információi szerint a bizonyítékok Balajti hivatali elődjének, Laborc Sándornak a hivatali laptopjáról kerülhettek elő.

A Heti Válasz szerint arra is utalnak jelek, hogy az őszödi beszéd 2006-os kiszivárgását követő fideszes egyeztetésekről szintén keletkezett “nyom” a szolgálatoknál. A lap közölte, hogy ez nem feltétlenül botrány, hiszen ha olyasvalakitől került el a hanganyag az akkori ellenzék valamely potentátjához, akit eleve figyelt a nemzetbiztonság, legálisan is keletkezhettek “mellékes” feljegyzések egy-egy fideszesről.

A Heti Válasz szerint létezett olyan NBH-s célszemély, akit összefüggésbe hoztak Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének terjesztésével: a három évvel később egy bolíviai kommandós akcióban kivégzett magyar újságíró, Rózsa-Flores Eduardo. A mostani nyomozás tárgya, hogy kik és milyen célból tették fel a Rózsa-Flores megfigyeléséhez, ellenőrzéséhez szükséges telefonlistára a Fidesz egyik központi számát, illetve Orbán Viktor egyik családtagjának mobilelérhetőségét.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a szóban forgó telefonszámot a miniszterelnök egyik gyermeke használhatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik