Belföld

Gyurcsány: lebuktál Viktor

A volt miniszterelnök szerint a kormány azért reagált "érzékenyen" szerdai Facebook-bejegyzésére, mert az veszélyezteti a kommunikációját.

Elkészült kommunikációs stratégia sikerét veszélyezteti, ezért váltott ki „ekkora érzékenységet” szerdai Facebook-bejegyzése – legalábbis így véli Gyurcsány Ferenc, aki csütörtökön reagált Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő tegnapi közleményére.

A volt miniszterelnök szerdán többi közt azt írta: Magyarország nem Európa gondjaival küszködik, hanem a sajátjaival, és ezt Orbán Viktor csak azért nem ismeri el, mert akkor be kellene látnia, hogy ő maga is felelőse a problémának. Szijjártó Péter nem sokkal rá válaszként közölte: Gyurcsány írása azt mutatja, ő és a szocialisták továbbra sem értik a világot.

„Valljuk be, egy Facebook-bejegyzés ritkán kap ekkora figyelmet a hivatalban lévő kormányfőtől” – kontrázott csütörtökön a volt kormányfő a szóvivőre. Gyurcsány emlékeztet egy általa hasonlónak vélt esetre, amikor 2006 elején (valójában 2005 végén; bővebben a témáról itt olvashata szerk.) a Financial Times arról írt, a magyarok jobban élnek mint négy évvel előtte. A volt miniszterelnök szerint ez veszélyeztette a Fidesz akkori kampánystratégiáját, amelyet a „rosszabbul élünk, mint négy éve” szlogenre kívántak felépíteni.

„Nem sokan vették volna észre az újság elemzését, de a Fidesz eszelős erővel támadta meg a nyilvánosság előtt, ha jól emlékszem egyenesen hazugsággal vádolta meg őket, s talán még levelet is írtak a szerkesztőségnek” – jegyzi meg Gyurcsány.

A politikus úgy látja, szerdai bejegyzése pont azért váltott ki „ekkora érzékenységet”, mert az veszélyezteti a mostani kommunikációs stratégia sikerét. „Orbán a világot kívánja hibáztatni, erre meg jön a szöveg, hogy: te voltál Viktor! Ezért a patália” – fűzi hozzá. A volt miniszterelnök szerint mindez arra világít rá, miként akarják átverni az embereket.

„Ne maradjunk adósai a miniszterelnöknek ma se, mondjuk meg neki nyugodtan, hogy a tegnapi indulatoskodásoddal pedig magadat buktattad le Viktor. Hát így…” – zárja sorait Gyurcsány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik