Belföld

Gyurcsány szerint most Orbán a hunyó

Nem létezik európai válság, Orbán Viktor eszelős adócsökkentése verte tönkre a költségvetést – írja a volt kormányfő a Facebookon.

Átlátszó dolog, ahogy Orbán Viktor az európai gazdasági válságra hivatkozva készíti megszorító csomagját – írja Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő szerint európai válság ugyanis nincsen, csak a növekedés üteme alacsony. Hozzáteszi: intézményi gondok vannak az Unióban, de álláspontja szerint ennek nem sok köze van a hazai helyzethez.

„Magyarország nem Európa gondjaival küszködik, hanem a sajátjaival” – írja Gyurcsány, aki szerint ezt Orbán Viktor csak azért nem ismeri el, mert akkor be kellene látnia, hogy ő maga is felelőse a problémának. „A 800 milliárdos költségvetési kiigazítási kényszert nem Európa állította elő, hanem a dilettáns Orbán kormány” – fogalmaz a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc állítása szerint 2008 végén, a gazdasági válság begyűrűzése előtt még 3,8 százalék volt a hiány, amit a szocialisták a kormányváltásig meg is őriztek, ám „Orbán gazdasági populizmusa és eszelős adócsökkentése tönkreverte a költségvetést”, most pedig „Európára mutogat” a miniszterelnök – fogalmaz Gyurcsány.

„Mint az óvodás, aki miután betörte az ablakot jajveszékelni kezd:

–  Nem én voltam, nem én voltam.

De az óvónéni meg a többiek látták és némi korholással a hangjukban megjegyzik:

– De igen, Te voltál Viktor.” – zárul a bejegyzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik