Belföld

Nincs döntés a magánpénztárakban maradókról

Az Alkotmánybíróság keddi ülésén sem született döntés a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos határozattervezetről.

Sereg András sajtófőnök elmondta, hogy a testület – mivel új szakmai szempontok merültek fel az ügyben – folytatja majd a kérdés tárgyalását, de ezen a héten már nem kerül ismét napirendre a téma.

Az Origo a napokban saját információira hivatkozva azt közölte, hogy a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági határozattervezetről augusztus utolsó napjaiban megszülethet a döntés. A hírportál értesülései szerint a határozattervezet kimondja, hogy azoknak is jár állami nyugdíj, akik pénztártagok maradtak.

Szeptember elsejétől az Alkotmánybíróság munkájába bekapcsolódik az az öt új bíró, akit június végén a kormánypártok jelöltjeként, titkos szavazáson, kétharmados többséggel választott meg a parlament.

Az inforadio.hu különböző forrásokból, eltérő információkat kapott a kibővített testülettel kapcsolatos várakozásokról. Egyrészről várható, hogy az új tagok beépülése lelassítja a döntéshozatalt. Más források úgy vélik, hogy akkora a határozattervezet jelenlegi támogatottsága, hogy nem várható változás. Ellenben egyesek tudni vélik, hogy az öt új bíró megjelenése komoly fordulatot hozhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik