Belföld

Demonstrációra készülnek a miskolci pedagógusok

Demonstrációra készül több pedagógus-szakszervezet Miskolcon. Az egységes miskolci közoktatási tüntetést szeptember elsején tartják a borsodi megyeszékhelyen.

Az idén március 1-jén alakult miskolci pedagógus-szakszervezeteket összefogó sztrájkbizottság felújította tevékenységét, azért, mert a városi önkormányzat “példátlan mértékű, koncepciótlan, egyeztetés nélküli megszorításaival” a diákok alapvető alkotmányos jogait készül veszélybe sodorni a közoktatási intézmények ellehetetlenítésével – írják közleményükben.

Véleményük szerint az önkormányzat tervezett intézkedései csoportösszevonásokkal, tagozatmegszüntetésekkel, tagozati és egyéb óraszámcsökkentésekkel, szakkörök, tehetséggondozó, felzárkóztató foglalkozások megszüntetésével járna, tönkretenné a szakmai munkát, az intézményekre és a dolgozókra súlyos megszorító intézkedések, a munkakörülmények romlása és elbocsátások várnának.

A Pedagógusok Szakszervezetének miskolci városi szervezete, a Zenepedagógusok Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által megfogalmazott közlemény szerint a sztrájkbizottság és az önkormányzat között érdekegyeztető tárgyalásokat kezdeményeztek, de választ még nem kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik