Belföld

Táppénzen van a pécsi egyetem gyanúsított ex-főigazgatója

A vesztegetéssel gyanúsított volt gazdasági vezető, korábbi hírek szerint, munkára jelentkezett a rektornál.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) volt gazdasági főigazgatója hétfőn egyeztetés céljából jelentkezett munkáltatójánál, szóban és írásban is bejelentette, hogy táppénzes állományban van – közölte Kottász Gergely, a PTE sajtóreferense az MTI-vel. Az egykori főigazgatót egyebek mellett vesztegetéssel gyanúsítják.

Az egyetem közleménye szerint, miután a Pécsi Városi Bíróság augusztus 26-án megszüntette I. Gábor házi őrizetét és helyette lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – azaz Pécs közigazgatási határán belül szabadon mozoghat -, a volt gazdasági főigazgató hétfőn, tájékoztatási és együttműködési kötelezettségének eleget téve jelentkezett munkáltatójánál.

A Pécsi Stop hírportál hétfőn azt írta: a volt főigazgató reggel fél kilenckor találkozott az egyetem rektorával, Bódis Józseffel azért, hogy meglévő közalkalmazotti jogviszonyából adódóan felvegye a munkát.

Az MTI úgy tudja, hogy az egyetem korábban csak I. Gábor vezetői megbízását vonta vissza, közalkalmazotti jogviszonya és munkaviszonya jelenleg is fennáll. Legalább is addig, amíg ügyében nincs bírói döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik