Belföld

Munkára jelentkezett a vesztegetéssel gyanúsított volt főigazgató

A pécsi egyetem volt gazdasági vezetője arra hivatkozott, hogy nem szüntették meg a közalkalmazotti jogviszonyát.

Nem szüntették meg közalkalmazotti jogviszonyát, ezért munkára jelentkezett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektoránál az egyetemi vesztegetés gyanúsítottja – írta a Pécsi Stop hétfőn.

A volt főigazgató a pécsi hírportálnak megerősítette a hírt, amely szerint reggel fél kilenckor találkozott az egyetem rektorával, Bódis Józseffel azért, hogy meglévő közalkalmazotti jogviszonyából adódóan felvegye a munkát. Arról, hogy a megbeszélésen mire jutottak, nem beszélt a Pécsi Stopnak. A témában az egyetem vezetése később nyilatkozik.

A volt egyetemi vezető házi őrizetét pénteken szüntették meg, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt áll, de védőivel ennek megszüntetését is kérte.

A Pécsi Ítélőtábla 30 millió forintos óvadék ellenében július végén szüntette meg a volt gazdasági főigazgató előzetes letartóztatását, ekkor rendelte el a házi őrizetet. Az óvadékot augusztus elsején fizették ki, a volt főigazgatót aznap hazaengedték.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tavaly április óta folytat nyomozást a PTE gazdálkodásával összefüggésben bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt. Több mint húsz ember ellen indult eljárás. Az ügyben az egyetem volt gazdasági főigazgatója mellett érintett az intézmény informatikai igazgatója, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója és a PTE három, informatikai termékekkel, irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének több képviselője is.

Tavaly június óta tizenegyen kerültek előzetes letartóztatásba, de ma már senki sincs ezen intézkedés hatálya alatt. Az NNI titkos információszerzésen is alapuló feltételezései szerint az egyetemi alkalmazottak különböző beszerzések során pénzért jogtalan előnyhöz juttatták a három vállalkozást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik