Belföld

Sarkalatos Fidesz-ülés lesz jövő héten

A frakció szerdától péntekig tárgyalja az új törvényeket. Téma lesz a devizahitelesek ügye is.

A sarkalatos törvények megalkotása lesz az egyik központi témája a Fidesz-KDNP jövő hét szerdától péntekig tartó, évadnyitó frakcióülésének, amely Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök értékelő, a feladatokat kijelölő, a kormány munkájáról szóló beszédével kezdődik – közölte a Fidesz frakcióvezetője.

Lázár János hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a hajdúszoboszlói tanácskozás megkezdése előtt a helyszínen ülésezik a Fidesz elnöksége is. A háromnapos frakcióülésen a kormánypárti képviselők – kabinetülések keretében – meghallgatják majd az összes minisztert, államtitkárt.

A tanácskozás napirendjén szerepel az új választójogi, valamint igazságszolgáltatási rendszer megvitatása az erre a feladatra kijelölt Áder János fideszes európai parlamenti képviselő meghallgatásával, továbbá az új önkormányzati rendszer, amellyel kapcsolatban tájékoztatást ad majd a Belügyminisztérium. Téma lesz a devizahitelesek ügye is.

Lázár János emellett arról is beszámolt, hogy a Fidesz kedden eljuttat egy javaslattervezetet a kormánynak, az Alkotmánybíróságnak (AB) és az alkotmányügyi bizottságnak az AB működésére vonatkozó szabályokról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik