Belföld

Délutánra csúszhat a napi tornaóra

Napközis foglalkozás keretében szervezhető meg alsó tagozaton a mindennapos testnevelés a most induló tanévben.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az általános iskolai intézményvezetőknek küldött levelében kifejtette: a most induló tanévben az 1-4. évfolyamon tanulók számára – azokon a napokon, amikor délelőtti órarendjükben a testnevelésóra nem szerepel – a délutáni napköziben kerülhet sor a többletfoglalkozások megszervezésére.

Az e korosztályba tartozók mintegy 80 százaléka veszi igénybe a napközit. Arra kérik az intézményvezetőket, gondoskodjanak arról, hogy – az igazolt sportolók indokolt elengedését kivéve – valamennyi kisgyerek részt vehessen a délutáni sportfoglalkozásokon.

Bardóczy Gábor, a sportért felelős államtitkárság főosztályvezetője július 5-i ülésén jelentette be, hogy jövő ősztől bevezetik a kötelező mindennapos testnevelést az általános iskolákban. A 2012/13-as tanévtől heti három délelőtti és két délutáni testnevelésórát tartanak majd a négy alsó osztályban, míg a felső tagozaton az első évben még csak az ötödikeseknél vezetnék be a mindennapos testnevelést.

Bardóczy Gábor közlése szerint 335 olyan alap- és középfokú oktatási intézmény van jelenleg Magyarországon, amely nem rendelkezik sportinfrastruktúrával. A feltételek javítása érdekében a sportért felelős államtitkárság négy régióban összesen nyolcmilliárd forint értékben ír ki hamarosan létesítményfejlesztési pályázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik