Belföld

MSZP: a Fidesz ne mutogasson a szocialistákra!

A szocialisták szerint a devizahitelekkel kapcsolatos problémák "leginkább a Fidesz gyalázatos hazugságai" miatt keletkeztek.

Az ellenzéki párt az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében – a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság nyilatkozatára reagálva – azt írta: az MSZP devizahitelesekre vonatkozó javaslatai azért nem késhettek el, mert a problémák az elmúlt egy évben keletkeztek, “leginkább a Fidesz gyalázatos hazugságai” miatt, amelyek eredményeként elszabadult a svájci frank árfolyama.

Hozzáteszik, hogy Járai Zsigmond még a Magyar Nemzeti Bank elnökeként “a szocialista kormányok sokszori kérése ellenére sem volt hajlandó a forintot a helyén kezelni, így minden magyar kölcsönt kereső számára a svájcifrank-alapú hitelek lettek a legkedvezőbbek”.

Szekeres Imre, a szocialisták gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője kilenc pontban foglalta össze hétfőn pártjának a devizahitelesek megsegítésére vonatkozó javaslatait. Erre a kormányzati kommunikációs államtitkárság úgy reagált, hogy a szocialisták elkéstek a devizahitelesek megsegítésére vonatkozó javaslataikkal, és személyes felelősségük van a kialakult helyzetért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik