Belföld

Újabb büntetőügyben hallgatták ki Galambos Lajost

A részletekről egyelőre nem sokat tudni, mivel az ügy dokumentumait 2040-ig titkosították.

Egy újabb büntetőügyben hallgatták ki Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját pénteken a Budapesti Katonai Ügyészségen – közölte ügyvédje, Molnár Lajos az MTI-vel. Galambost ebben az ügyben vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Az ügy részleteire az ügyvéd nem tért ki, mivel az ügyészség a dokumentumokat 2040-ig titkosította.

Galambos Lajos meghallgatását félbeszakították, később folytatják. A volt titkosszolgálati vezető kihallgatásakor a tények feltárása érdekében továbbra is együttműködött, de továbbra is tagadja, hogy ilyen vagy bármilyen más jellegű bűncselekményt elkövetett volna.

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy Gyarmati Györgyöt, az NBH egykori megbízott főosztályvezetőjét is kihallgatták a Budapesti Katonai Ügyészségen pénteken, Molnár Lajos feltételezése szerint ugyanebben az ügyben.

Molnár Lajos az MTI-nek megerősítette, hogy a bíróság végzése szerint védence előzetes letartóztatását november 14-ig meghosszabbították. Az ügyvéd érthetetlennek nevezte a döntést, mivel – mint mondta – ügyfelét is ugyanolyan “járulékos bűncselekménnyel” gyanúsítják, mint Szilvásy Györgyöt és Laborc Sándort, akikkel szemben a bíróság nem rendelt el kényszerintézkedést. A döntés ellen azonnal fellebbeztek.

A volt titkosszolgálati vezetők ügyében a Budapesti Katonai Ügyészség Galambos Lajost bűnsegédként elkövetett kémkedéssel, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány 2007 és 2009 közötti titokminiszterét kémkedéssel, Laborc Sándort, az NBH 2007 és 2009 közötti főigazgatóját bűnpártolással gyanúsítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik