Belföld

Megszólalt Nyitrai Zsolt a felmentésügyben

ANemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára megerősítette, hogy kezdeményezik helyettese felmentését.

Nyitrai Zsolt a budapesti Sziget Fesztiválon tett látogatásán újságírói kérdésre válaszolva elmondta: csütörtökön írásban felkérte Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert, hogy kezdeményezze a kormányfőnél Vasváriné Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár felmentését.

“Eltelt egy év a kormányzásból, így mint minden államtitkár, én is értékelem az államtitkárságon zajló munkát. Az értékelés első lépése lehet egy ilyen típusú kezdeményezés” – mondta a politikus. Ugyanakkor hírlapi kacsának minősítette a saját távozásáról szóló sajtóhíreket.

Nyitrai Zsolt állítólagos menesztéséről szerdán jelent meg beszámoló először egy országos napilapban. Másnap egy másik országos lap arról írt, hogy multiérdekek álltak az infokommunikációs államtitkár felmentéséről szóló hír mögött. A beszámoló szerint a híreszteléssel befolyásolni próbálták a kormányzat nemzeti informatikai és telekommunikációs stratégiai tervezésének beindítását, amelynek során Nyitrai Zsolt tevékenysége elsősorban egy telekommunikációban érdekelt nagyvállalat és a mögötte álló üzletemberek érdekeit sértette.

Pletykák helyett “én elsősorban a munkára kívánok koncentrálni” – hangsúlyozta az államtitkár pénteken a Szigeten. Elmondta: 2013-ra lehetőséget kívánnak teremteni arra, hogy az egész országban elérhető legyen a szélessávú internetszolgáltatás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik