Belföld

Megakasztotta az eső a közlekedést Baranyában

Két helyen utat zártak le, egy vonalon pedig a vonatok helyett autóbuszok szállították az utasokat az eső miatt a megyében.

Negyven esethez riasztották a tűzoltókat Baranyában a csütörtök délutáni felhőszakadás miatt. Az egyik településen homokzsákokkal kellett védekezni.

A csütörtök délután vihar Siklós térségét érintette a legsúlyosabban, a tűzoltókat Harkányból, Villányból, Kisbudmérról, Kisjakabfalváról és Nagytótfaluról is riasztották. A legtöbb helyen elég volt a vizet szivattyúzni az elöntött épületekből, de az utóbbi településen homokzsákokkal voltak kénytelenek védekezni a lezúduló eső ellen.

Kistótfalun a víz a mélyebben fekvő részeket öntötte el, köztük a focipályát és az önkormányzat melegítőkonyháját. Hollóvári Csaba, a község alpolgármestere az MTI-nek elmondta: a víz egy órán belül visszahúzódott, lakóházakat nem veszélyeztetett; a károkat még nem mérték fel. A siklósi tűzoltók segítségére pécsiek siettek, a mohácsiak csütörtök délután Lippón, Majson és Kisbudméron szivattyúzták a vizet az elöntött pincékből, ingatlanokból. A heves esőzés miatt délután két baranyai útszakaszt le kellett zárni, a Mohács-Villány vasútvonalon pedig a vonatok helyett autóbuszok szállították az utasokat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtök délután narancssárga riasztást adott ki a Dél-Dunántúlra a nagy mennyiségű csapadék miatt.

Győrben a sok eső miatt két utcát le kellett zárni csütörtökön. Volt, ahol 40 centis víz hömpölygött az úton. A legmélyebben fekvő házból két embert kimenekítettek a tűzoltók. A nagy esőzés Kapuvár térségében is gondokat okozott, a városi kórház kazánházába betört a víz. Győrszemere-Nagyszentpálon árkok teltek meg vízzel, veszélyeztetve több ingatlant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik