Belföld

Eltűnő milliók Oroszlányban

70 milliós vagyoni károkozás ügyében tett feljelentéskiegészítést az alpolgármester az előző városvezetés pénzügyi gazdálkodását érintő ügyekben.

A Papp Péter alpolgármester (Fidesz) által megtett a feljelentéskiegészítésben foglalt veszteség el nem végzett munka kifizetéséből, kötbér elengedéséből, indokolatlanul elismert pótmunkák díjazásából, tiszteletdíj jogtalan felvételéből áll össze.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Takács Károly oroszlányi polgármester (Fidesz) feljelentése után július elején rendelt el nyomozást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt Oroszlány önkormányzatának elmúlt 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban.

Egy független könyvvizsgálói vizsgálat félmilliárd forintos veszteséget tárt fel a korábbi, szocialista városvezetés idejéből. A könyvvizsgálók jelentése szerint a kommunikációs kábelrendszer nem piaci áron történő értékesítése akár 180 milliós hátrányt okozott, az uszoda felújítása svájci frank alapú lízingkonstrukcióban 123 milliós többletkiadással járt, egy lakópark építése pedig csaknem százmillió forintos vagyonvesztést jelenthetett. A város hitelállománya az időszakban 300 millió forintról 2,6 milliárd forintra nőtt.

A könyvvizsgálói jelentés főbb megállapításait a település korábbi, szocialista vezetői néhány nappal később cáfolták. Székely Antal volt alpolgármester, az MSZP helyi elnöke azt mondta, hogy ha a jelentést egy Fidesz irányította településről írták volna, akkor most “sikersztoriként lobogtatnák” annak megállapításait. Szerinte a történet a baloldal erkölcsi megsemmisítéséről szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik