Belföld

Utakat rongált, pincéket öntött el az víz Pest megyében

A legnagyobb kárt Érden és Szigetszentmiklóson okozta a vasárnapi felhőszakadás. Csaknem százszor kellett vonulniuk a tűzoltóknak.

Kidőlt fákat és elárasztott pincéket hagyott maga után Pest megye számos településén vasárnap a heves zivatar, amely átvonult a régión; az összesítés szerint csaknem száz esetben riasztották a tűzoltókat – közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Loch Erika tájékoztatása szerint a dél felé haladó zivatargóc főként Szigetszentmiklós és Érd térségében okozott jelentősebb károkat, de megyeszerte – például Gödöllő, Dabas, Szentendre, Vác és Nagykőrös környékén is – sok dolguk akadt a tűzoltóknak, jóformán minden egység kivonult valahová a nap folyamán.

A tűzoltóknak 28 esetben a szél által kidöntött fákat, illetve letépett gallyakat kellett eltávolítaniuk az útról, 73 alkalommal pedig a hirtelen nagy mennyiségben lezúdult eső miatt megtelt pincék szivattyúzása miatt érkezett hívás.

A szóvivő hozzátette: Érden és Szigetszentmiklóson tömegével öntötte el családi házak pincéit a víz, de Gödöllőn, Monoron és Vácott is be kellett avatkozniuk.

A heves esőzés jó néhány Pest megyei út burkolatát is megrongálta, Törökbálint és Érd között jelenleg is dolgoznak a szakemberek a károk elhárításán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik