Belföld

Több vonalon késnek a vonatok a viharos időjárás miatt

Műszaki hibák és viharkárok okoznak fennakadásokat a vonatközlekedésben.

A Mávinform által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon, Dombóvár és Godisa között fa dőlt a felső vezetékre. Döbrököz és Kurd, valamint Kurd és Szakály-Hőgyész között vízátfolyások miatt csökkenteni kellett a vonatok sebességét.

A Budapest-Kelebia vasútvonalon, Kiskőrös állomáson leszakadt a felső vezeték. Pirtó és Soltvadkert között pedig fa dőlt a pályára, ezért az utasokat Csengőd és Kiskunhalas között vonatpótló autóbuszok szállítják. Ezeken a szakaszokon az erre közlekedő vonatok utasai átlagosan ötven-száz perces késésre számíthatnak.

A MÁV Zrt. és a tűzoltóság szakemberei a felső vezeték helyreállításával és a fák eltakarításával előreláthatóan dél körül végeznek – olvasható a közleményben.

Fakidőlések miatt korábban Godisa és Komló között Mecsekpölöskénél, valamint Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között állt a vasúti forgalom, de ezeket a vonalakat már megtisztították, ott helyreállt a közlekedés – mondta Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik