Belföld

Didergős napok jönnek

Csütörtökre csaknem 10 fokot esik a hőmérséklet, országszerte csak 18-23 fok lehet.

A csütörtökre virradó éjszaka csak átmenetileg szakadozik fel a felhőzet, marad az erősen felhős, borult idő. A hajnali óráktól egyre többfelé fordul elő újabb eső, zápor. A hajnali órákban elsősorban az átmenetileg derültebb déli-délnyugati megyékben pára- illetve ködfoltok képződhetnek. A nyugati-délnyugati szél időnként megélénkül, a Kisalföldön és a középső megyékben gyakoriak lesznek az erős széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul.

Délután erősen felhős illetve borult marad az ég, többfelé ismétlődő jelleggel előforduló eső, záporeső mellett. Ez alól kivételt csak az ország déli, délnyugati megyéi képeznek, ahol az erősen felhős ég mellett csak néhol fordul elő kisebb eső, zápor. A délnyugati megyék kivételével időnként élénk lesz a nyugati, délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke általában 18 és 23 fok között alakul, a délnyugati megyékben lehet ennél néhány fokkal melegebb.

A Balatonnál is erősen felhős időre van kilátás. Eső, zápor inkább a nap első felében valószínű. A hajnali hőmérséklet 15, a délutáni 20-22 fok körül várható. A tó vize 24 fokos.

Péntektől marad az alapvetően szeles és csapadékos időjárás, gyakori esővel, záporral, néhol zivatarral. A hőmérséklet alakulásában jelentős változás nem várható, egyedül vasárnap lehet az átlagos értékek körül, ám jellemezően alatta marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik