Belföld

Kedden még meleg lesz, szerdán eső és vihar jön

A kánikula egy ideig nem tér vissza, a sokévi átlagnál hűvösebb lesz.

Kedden még meleg idő várható, de szerdán sok esővel és viharos széllel megérkezik a hidegfront – tájékoztatta Bozóki István, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa hétfőn az MTI-t.

A meteorológus elmondta: hétfőn a délutáni, esti órákban többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, emiatt egyre többfelé lehet számítani záporesőre, zivatarra. Helyenként, elsősorban az ország keleti felében, akár felhőszakadás, jégeső is lehet. Kedden még meleg időre kell számítani, a reggeli 14-21 Celsius fokról délutánra 29-34 fokra emelkedik a hőmérséklet, de ekkor is lehetnek szórványosan záporok, zivatarok – tette hozzá.

Szerdán észak-nyugat felől egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét, emiatt már többfelé lehet csapadék, a szél időnként viharossá is fokozódhat – hangsúlyozta Bozóki István. Szerdán a csúcshőmérséklet keleten még 28, nyugaton viszont már csak 21 fok körül alakul.

Hasonlóan csapadékos időre kell készülni csütörtökön is, pénteken valamivel szárazabb lesz az időjárás. Hétvégén viszont egy újabb nedves hullám érkezik, emiatt szombaton helyenként, vasárnap viszont ismét többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok – mondta az OMSZ meteorológusa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik