Belföld

Tarlós nem emlékszik 500 milliárdos követelésre

A főpolgármester aNépszabadság cikkére reagált így, mely szerint ekkora kárpótlást vár a főváros a kórházak államosításának fejében.

A főpolgármester szerint vannak még nyitott kérdések a budapesti kórházak állami gondoskodásba adása kapcsán, de mint mondta arra nem emlékszik, hogy 500 milliárd forintot követelne az államtól.

Tarlós István a Népszabadság csütörtöki cikkére egy más témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón reagált.

A lap arról számolt be, hogy legalább 500 milliárd forintos kárpótlást vár a Fővárosi Önkormányzat a fővárosi kórházak államosításának fejében, s az erről szóló listát Tarlós István főpolgármester már átadta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárnak.

A városvezető erre úgy reagált: nem emlékszik, hogy 500 milliárdot követelne az államtól.

Ismertette, hogy a megállapodás része kell legyen, hogy a kórházak adósságállományát és az átadás időpontjától számított pályázati önrészeket az állam vegye át.

Tarlós István azt is jelezte: azt vetette még fel az ingatlanok átadása kapcsán, hogy szerinte a mai jogi állapotnak megfelelően kedvezőbb lenne, ha az ingatlanállományt használatba adná a főváros nem pedig tulajdonba. Ez még vita tárgya – tette hozzá a főpolgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik