Belföld

Kiakasztotta a Jobbik Lázár Jánost

"Nem tűrjük tovább a parlamentben egy éve folyó zsidózást és cigányozást." Így reagált Novák Előd felszólalására a Fidesz frakcióvezetője.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője először bocsánatkérésre szólította a jobbikos Novák Elődöt a parlament plenáris ülésén, amiért az egyházügyi törvényjavaslat záróvitájában úgy fogalmazott, Fónagy János nemzeti fejlesztési államtitkártól “mit is várhatnánk mást”, mint a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség bevett egyházként történő elismerésének javaslását.

Novák Előd ezt követő felszólalásában nem kért bocsánatot az államtitkártól, Fónagy János pedig közölte, nem is várja ezt el a jobbikos politikustól, hiszen szerinte ő nem mondott mást, mint amit “szellemi példaképei” is mondtak.

Az államtitkár Novák Előd felszólalására reagálva megjegyezte: a Dohány utcai zsinagógában azért találhat olyan kevés embert, mert az országból hatszázezer ember hiányzik, hiszen Novák Előd “szellemi példaképei oda ezt a helyzetet teremtették”. Fónagy János arra kérte a jobbikos képviselőt, ne hányja a zsidó közösség szemére, hogy kevesen vannak. “Hogy nem szégyelli, az rendben van, de azért számon ne kérje tőlünk” – fűzte hozzá.

Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője úgy foglalt állást, a vita hevében “elnézhetőek” Novák Előd szavai, ahogy az is, hogy Fónagy János “gyilkosok utódainak nevezte” a Jobbik 850 ezer szavazóját. A Jobbik elnöke szerint a vitában kizárólag a bocsánatkérést váró Lázár János felszólalása volt “kígyó, (..) farizeus magatartás”.

Lázár János ismételt felszólalásában azt mondta, a kormánytöbbség megteremti annak törvényes feltételeit, hogy “egyszer és mindenkorra” véget vessen a jobbikos képviselők zsidózásának és cigányozásának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik