Belföld

Mégis eredményes lehet Gyurcsányék akciója

Az Index információi szerint öt nap alatt 8600 MSZP-s adta le voksát a volt miniszterelnök által kezdeményezett pártszavazáson.

A párt vezetőit is meglepte a nagyarányú részvétel – írja az Index. Mesterházy Attila pártelnök az MTI-nek azt mondta, az alapszabály módosításakor figyelembe fogják venni a a pártszavazás kérdéseire adott válaszokat, mert minden párttag véleményét fontosnak tartják.

A szocialista párt tagjainak öt nap állt rendelkezésükre, hogy véleményt nyilvánítsanak a Gyurcsány Ferenc által feltett hat kérdésben. Ezek között szerepelt például az is, hogy szükség van-e a pártfinanszírozás átláthatóbbá tételére és a közvetlen pártelnökválasztásra.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Facebook-oldalán tegnap „valódi politikai sikernek” nevezte az akciót Gyurcsány Ferenc. Mint fogalmazott: 8-10 ezer olyan tagja lehet az MSZP-nek, akik aktívak és fontos nekik a párt átalakítása.

Molnár Zsolt, az MSZP szervezési igazgatója pedig azt mondta tegnapi sajtótájékoztatóján: az előzetes részvételi adatok szerint a választásra jogosultak mintegy 25 százaléka vett részt a pártszavazáson. Hozzátette: a voksolás végeredményét az eseti országos választási bizottság állapítja meg pénteken, és a választmány hirdeti ki szombaton.

AJÁNLOTT LINK:

8600 MSZP-s szavazott öt nap alatt (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik