Belföld

Az LMP “offshore lovaggá” avatta Rogánt

A Lehet Más a Politika szerint a kormányoldal csak kommunikációjában ellenzi az offshore ügyleteket, a törvényhozás szintjén támogatja azt.

Scheiring Gábor képviselő bírálta, hogy az Országgyűlés Rogán Antal (Fidesz) javaslatára, kormánypárti többséggel egy olyan törvénymódosítást fogadott el, amely adómentessé teszi az adóparadicsomokban szerzett jövedelmeket. A politikus szerint hétfőn, a gazdasági tárgyú törvények módosításával kikerültek a személyi jövedelemadó köteles bevételek köréből az offshore cégeken keresztül szerzett jövedelmek. Ezzel együtt az ezen cégekben korábban szerzett bevételek Magyarországra hozatalát is legalizálta a kormányzat, vagyis amnesztiát hirdetett azoknak, akik adócsalással halmoztak fel vagyont.

Scheiring Gábor a kormányzat kommunikációja és cselekedetei közötti különbségre azzal igyekezett felhívni a figyelmet, hogy egy Rogán Antalt megjelenítő, álarcos, feketeköpenyes alakot a Csillagok háborúja című film zenéjére ütött lovaggá a filmből ismert fénykarddal. Mint mondta, azért avatta jelképesen offshore lovaggá Rogán Antalt, hogy mindenki tudhassa: a kormányoldal “titkos lovagrendet alapított, az offshore lovagrendet”, amelynek Rogán Antal is tagja. Ezen a héten “a kormány nevében megkezdték az offshore lovagok kiszolgálását”.

Az LMP-s politikust idézzük: “2010-ben a tekintélyes kereskedelmi szervezetek támogatásával a nagyravágyó Orbán szenátor ragadta magához a hatalmat. (…) Amint azután biztosan ült a székében, kikiáltotta magát a nemzeti együttműködés rendszere uralkodójának, és nem érdekelték többé a nép bajai. (…) A nép szeme előtt rejtve maradt, hogy a birodalom irányítását átvették a kereskedelmi szervezetek és a politikai körök összefonódásából született offshore lovagok”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik