Belföld

Nem használt ingatlanait árulja a pesti önkormányzat

A megyének 4 milliárd forintnyi adósságot kellene törlesztenie, de folyamatosan csökkenő bevételeikből még 56 intézményük fenntartására is alig futja.

Egyelőre három ingatlanjától kénytelen megválni a Pest megyei önkormányzat, hogy törleszthesse négymilliárd forintos adósságát. További két ingatlanjára pedig jelzálogot jegyeztetett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – tudta meg kedden a megyeháza sajtófőnökétől az MTI.

Ambrus András elmondta, hogy Pest megye pénzügyi helyzete tavasz óta nem változott: továbbra is 4 milliárd forintnyi adósságot kellene törlesztenie, de folyamatosan csökkenő bevételeikből még 56 intézményük fenntartására is alig futja.

A volt Rókus kórház fővárosi, Tárogató úti ingatlanegyüttesét, amelynek becsült értéke 800 millió-1 milliárd forint között van, évek óta hiába hirdetik, pályáztatják, ezért a közgyűlés legutóbbi ülésén döntött a 221 négyzetméteres tóalmási és a 326 négyzetméteres ráckevei ingatlan eladásáról is. Az előbbi körülbelül 14, az utóbbi 20 milliót érhet.

Két további épületre jelzálogot jegyeztetett be a NAV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik