Belföld

Visszaküldték a börtönbe Hunvaldot és Gált

Az indoklás szerint azért, mert csak így biztosítható, hogy megjelenjenek a tárgyaláson.

Újra előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Ítélőtábla Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármestert és Gál Györgyöt, a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának volt szabad demokrata elnökét – mondta a tábla büntetőkollégiumának vezetője pénteken.

A tábla az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság néhány héttel ezelőtti döntését megváltoztatva azért rendelte el ismét a két vádlott előzetes letartóztatását, mert úgy ítélte meg: a vádbeli cselekmények olyan súlyúak, hogy másként nem biztosítható a vádlottak jelenléte a tárgyalásokon.

A tábla hivatkozott az emberi jogi bíróság gyakorlatára, és figyelemmel volt a vádlottak kapcsolatrendszerére, vagyoni helyzetére is.

Az előzetes letartóztatást az ítélőtábla az elsőfokú ítélet kihirdetéséig rendelte el, amire leghamarabb az év végén kerülhet sor, de könnyen lehet, hogy csak jövőre. Hunvald és Gál letartóztatását azonban félévente kötelezően felülvizsgálja a bíróság, és a védőknek is van lehetősége indítványozni a szabadlábra helyezést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik