Belföld

Egyre rosszabb a vélemény az egészségügyről

Egy felmérés szerint a lakosság és az orvosok elsősorban terveket és ötleteket látnak, de ezek megvalósulását nem

Romlott az orvosok és a lakosság egészségügyről alkotott véleménye, már a következő öt évre sem várnak jelentős javulást – összegezte a GFK Hungária és a Szinapszis közös kutatásának eredményét a pénteki Magyar Nemzet.

A kutatás szerint a lakosság és az orvosok elsősorban terveket és ötleteket látnak, de ezek megvalósulását nem. Ezzel szemben jelentős forráskivonást észlelnek, és tartanak attól, hogy ez még folytatódni fog – ismertette a közvélemény-kutatás megállapításait a cikk.

A Magyar Nemzet emlékeztetett arra, hogy nemrég még minden vizsgált csoport úgy ítélte meg, hogy az előttünk álló 12 hónap nehézségei után öt éven belül javulni fog az egészségügy helyzete, a mostani eredmények azonban azt mutatják, hogy már a hosszabb távú javulásban sem bíznak.

A lakosság az egészségügy helyzetének romlását érzékelve egyre inkább úgy gondolja, hogy érdemes saját egészsége fenntartására és fejlesztésére többet fordítani. A kutatás szerint a most tapasztalt változásnak ez az egyetlen társadalmilag pozitív hozadéka – olvasható a napilapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik