Belföld

Budai Gyula feljelentette Török Zsoltot

Rágalmazás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett az elszámoltatási kormánybiztos az MSZP szóvivője, Török Zsolt ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Budai Gyula csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a feljelentést Török Zsolt Mi lesz Szijjártó Péter és Budai Gyula “pofátlan” millióival? című múlt heti közleménye miatt tette.

A kormánybiztos szerint ebben az MSZP szóvivője valótlanul állította, hogy “13 hónapig vett fel etikátlan módon összesen közel 30 millió forint fizetéséből 13 milliót, hiszen a képviselői illetmény mellett államtitkári besorolású bérre is igényt tartott”.

A feljelentésben Budai Gyula kifejti: a novemberi kormánybiztosi kinevezése előtt miniszterelnöki megbízottként dolgozott, amiért az országgyűlési képviselői javadalmazásán felüli fizetést nem kapott. Miután kinevezték kormánybiztossá, vagyis körülbelül hét hónapja, a képviselői fizetése mellett államtitkári bérezésben részesül.

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint azonban Török Zsolt állításai azt a látszatot keltik, “miszerint a ténylegesnél lényegesen korábbi időponttól és jóval nagyobb összegben kaptam fizetést az általam ellátott kormánybiztosi és országgyűlési képviselői tevékenységem után”. A fideszes politikus ezért jelentette fel rágalmazás gyanújával az MSZP szóvivőjét.

Budai Gyula emellett arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fizetésének azt a részét, amely az elmúlt fél évben meghaladta a kétmillió forintos bérplafont, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány kapja. Hozzátette, az elkülönített számlán kezelt összeg felhasználásáról az egyeztetések már márciusban megkezdődtek Hegedűs Zsuzsával, az alapítvány kuratóriumának elnökével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik