Belföld

Sólyom régi villájába költözött Schmitt Pál

A XII. kerületi épület felújítására - festésre, szigetelésre, burkolatok javítására és lámpák pótlására - nyolcmillió forintot költöttek.

Schmitt Pál köztársasági elnök elődjének, Sólyom Lászlónak a XII. kerületi, Béla király úti rezidenciájába költözött – írta szerdán a Blikk.

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) szerint az államfő azért nem a korábban kinézett Művész utcai ingatlant választotta, mert a Béla király útinak “kedvezőbb az állapota, betarthatóbbak a biztonsági előírások, jobbak a közlekedési lehetőségek, protokollszempontok és üzemeltetési költségek is mellette szóltak”.

A költözés előtt a rezidencia felújítására – festésre, szigetelésre, burkolatok javítására és lámpák pótlására – nyolcmillió forintot költöttek – közölte a KEH az újsággal.

Az államfő rezidenciájába bútorokat nem, viszont néhány elektromos berendezést és szőnyeget vásárolni kellett, mivel azokat Sólyom László magával vitte a XII. kerületi, Normafánál lévő új otthonába. Utóbbiról a Blikk keddi számában azt írta: a KEH által 195 millió forintért vásárolt ingatlanba néhány hónappal ezelőtt költözhetett be a volt köztársasági elnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik