Belföld

Feljelentést tehet a Jobbik a Budapest Airport ügyében

Érthetetlennek tartja a Jobbik, hogy a kormány eladja a Budapest Airport Zrt. maradék állami részét anélkül, hogy a korábbi privatizációs szerződést felülvizsgálná - közölte Staudt Gábor.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a lépés azért is érthetetlen, mert az elmúlt időszakban arról szóltak a hírek, hogy a kormány stratégiai fontosságúnak tartja a repteret és visszavásárlására tesz kísérletet.

Staudt Gábor megjegyezte, hogy ha egy multicégnek megéri az üzemeltetés és nyereséget tud termelni, akkor „megint nem kötöttünk jó üzletet”.

A Jobbik képviselője szerint „abszolút afrikai viszonyokat eredményez”, hogy nemcsak a repteret, hanem az oda vezető utakat is privatizálták. Hozzátette: a rendőrség tájékoztatása szerint ezek országos közutak, míg a nemzeti fejlesztési tárca állítása szerint magánutakról van szó, amelyeknek nincs használatba vételi engedélye.

A politikus elmondta: múlt héten kérték a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a szerződés kiadását, mert szeretnék vizsgálni „mi az, amit eladtak és mik azok a pontos adatok, amelyek ebben szerepelnek”. Hozzátette: az eddigi információk alapján megalapozott lehet a büntetőfeljelentés, amit a Jobbik meg fog tenni.

Staudt Gábor arról is beszámolt: az ügyészséghez fordul, ha polgári jogilag a semmisséggel helyre lehet állítani az eredeti állapotot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik